Atlantida RS je osnovana 1992. godine i više od 27 godina uspešno radi i opstaje na nesigurnom i nepredvidivom tržištu Srbije i susednih zemalja. Nikada nije menjala PIB, niti ima povezanih firmi.

 

Osnovna delatnost firme je ugradnja vatrostalnih materijala, zidanjem novih objekata ili popravkom tj. remontom postojećih. Naši stalni kupci su ciglane, cementare, toplane, termoelektrane, crna i obojena metalurgija, rafinerije, hemijska i prehrambena industrija, drvna industrija, krečane, uljare, šećerane itd.

 

Atlantida RS u stalnom radnom odnosu zapošljava 19 radnika od čega 11 šamotera. Svi su oni školovani za ovaj posao i poseduju diplome vatrostalnih zidara. Imaju veliko radno iskustvo iz Magnohroma, a u Atlantidi su od 7 do 15 godina.

 

Nekada po zahtevima gradilišta angažujemo nezaposlene (uvek školovane) majstore, kao i penzionere, tako da poprilično uigrano organizujemo rad sa 15 – 20 vatrostalnih zidara i otprilike isto toliko pomoćnih radnika. Nemamo nepoznanica u oblasti vatrostalne gradnje, a ukoliko nam treba dobijamo i stručnu podršku od strane velikih Čeških i Poljskih izvođačkih firmi. Zastupamo i neke Češke i Poljske proizvođače vatrostalnih materijala visokog kvaliteta po pristupačnim cenama (Průmyslová keramika). Firme sa kojima sarađujemo radile su i remonte mnogih dimnjaka, visokih peći, kaupera itd.

 

Zahvaljujemo se na mogućnosti da predstavimo svoju firmu i nadamo se da ćete nam dati priliku da pokažemo svoje kvalitete.